Коломийський індустріально-педагогічний фаховий коледж

Коломийський індустріально-педагогічний фаховий коледж

Загальне

Міжнародний день рідної мови – свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

 
          Українці це знову виборюють зі зброєю в руках. Міжнародний день рідної мови започаткували у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Однак початок цьому святу дали трагічні події. 21 лютого 1952 року в Бангладеш (Східний Пакистан) влада жорстоко придушила мітингувальників, які протестували проти заборони на використання в країні своєї рідної – бенгальської мови.
          21 лютого 2024 року викладач української мови і літератури Наталія Володимирівна Янкевич провела мовний батл «Мова наша калинова» між групами РА-21 та РА-22. Учасники та журі (студенти старших курсів) переглянули відео, де ознайомилися з історією свята, причиною його виникнення, а потім позмагалися.
          Виконуючи завдання батлу, учасники продемострували свої знання з української мови, багатство словникового запасу, креативність та артистизм. Віталія Михальчук підготувала виставку книг у бібліотеці коледжу. Отже, материнську мову ми любимо, шануємо, вивчаємо і дбаємо про її красу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту