Коломийський індустріально-педагогічний фаховий коледж

Коломийський індустріально-педагогічний фаховий коледж

Загальне

300 років з дня народження Г.Сковороди

300 років з дня народження Г. Сковороди

              Цього року 3 грудня в Україні відзначили 300-річчя з дня народження українського філософа та педагога Григорія Сковороди. Його вважають одним із найосвіченіших людей XVIII століття та ставлять поруч із такими філософами як Сократ, Спіноза та Конфуцій.
              Григорій Сковорода винайшов власну формулу щастя, багато уваги приділяв самопізнанню, став зачинателем нового жанру в українській літературі – байки, був вегетаріанцем і дауншифтером.
              У чому полягає філософія Сковороди? Григорій Савич допомагає визначитися з найголовнішими питаннями: “Хто я?”, “Для чого прийшов у цей світ?”. Ідея сродної праці про усвідомлення свого покликання, про те, що не варто соромитися бути тим, ким ти є. “Усе, що потрібне людині, Бог створив легким”, – стверджує філософ.
             Сковорода намагався знайти секрет щастя. Він говорить, що щастя полягає в самопізнанні: потрібно знайти самого себе і “відкрити для щастя свою теплу душу”. Неважливо, чи людина багата, скільки почестей та чинів вона має, якого вона віку, адже за Сковородою, щастя не залежить від цього.
Разом із студентами згадуємо Григорія Сковороду, захоплюємося його спадщиною та черпаємо з неї знання та життєву мудрість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту