Коломийський індустріально-педагогічний фаховий коледж

Коломийський індустріально-педагогічний фаховий коледж

Загальне

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Ти велична і проста.
Ти стара і вічно нова.
Ти могутня, рідна мово !
Мово — пісня колискова.
Мова — матері уста.
Іван Багряний

💙💛Для нас мова має значення!

          📌Саме з таким гаслом студенти КІПФК відзначили Міжнародний день рідної мови, який кожного року 21 лютого святкує увесь світ. Незважаючи, що витоки свята є трагічними, цей день став важливим для багатьох народів, яким доводиться виборювати право на існування їхньої рідної мови. А для українців це багатовікова боротьба, яка тепер стала кривавою і ціна найвища – життя. Українська мова для нас – це знамено, це ДНК нації, її щит, це кордон держави.
          Знати, берегти і шанувати рідну українську мову – це наш святий обов’язок.
          З нагоди Дня рідної мови в коледжі відбувся ряд заходів.📣
🔵 Оксана Василівна Ковальчук провела вікторину «Подорож океаном рідної мови», де студенти групи РА-22 могли позмагатися у знаннях про мову.
🔵 Студентська профспілка та циклова комісія філологічних дисциплін організували калейдоскоп думок «Мова має значення», де студенти висловили своє бачення на актуальність і гостроту питання мови у цей час.
🔵 Янкевич Наталія Володимирівна підготувала відеофлешмоб, в якому студенти КІПФК стверджують, що «мова має значення, і це не потребує жодних доведень!.»
          📌Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

#мовамаєзначення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту